Våra regler

 För allas trivsel har vi några regler:

 Vi vill att din katt:

  • – är vaccinerad mot kattpest och kattsnuva. Vaccinationen får inte vara äldre än ett år och det måste ha gått två veckor sedan senaste vaccineringen. Ta med vaccinationsintyg.
  • – är kastrerad om det är en hankatt. Helst även honkatter.
  • – helst är försäkrad. Ta med kopia på försäkringsbrevet, där det framgår vilket försäkringsbolag du har samt försäkringsnummer. Det är bra om katten är försäkrad, men det är inte ett krav. Om din katt inte är försäkrad, fundera på hur du vill att vi ska agera om den skulle behöva veterinärvård:
  • – är avmaskadc:a två veckor innan vistelsen, om katten är van vid att vara ute

Om din katt blir sjuk

Katter kan ju bli sjuka precis som vi människor. Om din katt skulle bli sjuk under vistelsen hos oss, ser vi till att den får veterinärvård, men det är du som ägare som står för kostnaden.

Om din katt står på medicin vill vi att du tar med, förutom medicinen i originalförpackning, även doseringsanvisning från veterinären. Ta gärna med medicin för ytterligare någon dos ifall du skulle bli försenad på hemvägen och behöver förlänga vistelsen. Vi tar 20 kr extra för varje medicineringstillfälle.

Ta gärna med

Tag gärna med en filt eller liknande som doftar ”hemma”, som katten kan ha medan den bor hos oss. Likaså om katten har någon favoritleksak. Mat, mat- och vattenskålar, toalettlåda med sand, klösmöjligheter och leksaker ingår i priset. Men om du tar med den mat som katten är van vid är det mindre risk för att katten får magbesvär, vilket kan inträffa vid tvärt byte av foder. Vi gör inget prisavdrag för om du tar med mat till din katt.

Ägarformulär

Innan du kommer och lämnar din katt hos oss, vill vi att du fyller i ägarformuläret som vi mailar till dig. Du hittar  ett exempel på det under  ”Ägarformulär” här ovan. För att på bästa sätt kunna ta hand om din katt vill vi att du lämnar en kort presentation av din katt och dess personlighet. Är den tillbakadragen, social, busig, kräsen med mat, kan den bitas? osv. Vad har den för vanor och önskemål? Vi vill också att du på ägarformuläret lämnar namn och telefonnummer till någon kontaktperson vi kan ringa om behov skulle uppstå.